Digitaliseringsunconference - med data skal landet bygges

OneTeamGov Norge er et globalt nettverk av ildsjeler som jobber sammen for raskere å fornye offentlig sektor gjennom praktiske handlinger. Vi er drevet av optimisme og et brennende ønske om å forbedre status quo, og jobber ut fra syv enkle prinsipper (Hint: ✓)

Et utvalg av ildsjelene som fasiliterte unconference

Et utvalg av ildsjelene som fasiliterte unconference

Digitaliseringskonferansen gikk av stabelen den 11. - 12. juni med 1400 deltakere, hvor Kommunal- og moderniseringsdepartementet la frem digitaliseringsstrategien, som lyder “én digital offentlig sektor”. Dette harmonerer perfekt med OneTeamGov Norges raison d'être! Difi og OneTeamGov Norge inviterte konferansedeltakerne til unconference de siste timene av konferansen; et deltakerdrevet møte hvor alle fikk anledning til å dele noe de lærte på konferansen, presentere utfordringer de ønsker løst og sammen drøfte hvordan vi kan realisere strategien med store eller små steg. Deltakerne tok konkrete mikrohandlinger med seg hjem, og kan se frem til å bli fulgt opp av sin egen personlige endringsagent, som de utvekslet kontaktinformasjon med.

Så hva gjorde OneTeamGov Norge på konferansen? Her er et sammendrag, vevd sammen med våre 7 prinsipper:

DND-studio

DND-studio

✓ Jobb åpent og positivt - Vi ble invitert til Dataforeningens intervjuboks på konferansen om formiddagen. Mellom utviklingssjef Ole-Kristian (Tangen) fra Asker kommune og Martin (Vik), leder for servicesenter kommunikasjon og digitalisering i Halden kommune, satt Anders (Eggum) og Pia (Virmalainen Jøsendal) og presenterte hva OneTeamGov Norge er, hvordan vi jobber, tanken med unconference og hva vi ønsker å oppnå.

✓ Gjør ting i praksis - Når 1400 kloke hoder samles i to hele dager, tenker vi det er en gyllen mulighet til å omsette noe av erfaringen og kunnskapen de besitter om til praksis. Vi  utfordret dem til å konkretisere temaet for konferansen og digitaliseringsstrategien som ble lansert og ikke bare diskutere muligheter, men å gjøre ord om til handling.

✓ Tør å teste ting ut tidlig og prøv flere ganger - Noen av oss var med på unconference med Asker kommune tidligere i år, men ingen av oss hadde prøvd å arrangere noe for hundrevis, kanskje opp mot tusen deltakere. Vi var nervøse, men maken til dugnadsånd skal man lete lenge etter. En hær av frivillige tro til, vi lot det stå til, og vi høstet gode erfaringer til neste gang.

✓ Mangfold og inkludering - Vårt bidrag til konferansen ville ikke eksistert uten 50 ildsjeler fra  fra privat og offentlig sektor i inn- og utland, som ga av seg selv og sin tid for å skape vårt bidrag til konferansen.

Kunnskapsdeling

Kunnskapsdeling

✓ Bry deg helhjertet om mennesker - Like så viktig var våre fabelaktige deltakere, som skapte innholdet ved å mingle, dele kunnskap, erfaringer og engasjement. Takk til alle for oppløftende ord - det føles bra å jobbe sammen når man får en klapp på skulderen, en klem og litt skryt. Om ingen hadde brydd seg, ville ikke dette blitt noe av.

✓ Arbeid på tvers av grenser - Tommy (Söder) besøkte oss fra OneTeamGov Sverige, og tok rollen som prosessleder sammen med Lena (Riis) og Pia på strak arm! Vi fikk også drahjelp fra digitaliseringsministeren, som spilte inn en videohilsen til alle på konferansen. Det var bare å spørre. Nikolai (Astrup) sa at han og vi har det samme målet, og at det beste med oss i OneTeamGov Norge er at vi eksisterer på egne premisser og med egen drivkraft!

✓ Ønsk teknologiske muligheter velkommen - Vi brukte Menti for å samle og dele utfordringer og løsninger som deltakerne arbeidet frem gjennom impromptu networking og 1-3-9-øvelser. Utfordringer deltakerne gjennom konferansen ble inspirert til å få løst, og forslag til små og store steg vi kan ta for å realisere strategien vår: Å introdusere offentlige, sømløse, digitale tjenester. Å dele mer data. Å jobbe på tvers av de siloene som vi gjennom mange år har skapt.

#mikrohandling - Hva kan du gjøre i dag for å oppnå din visjon i fremtiden?

#mikrohandling - Hva kan du gjøre i dag for å oppnå din visjon i fremtiden?

Vi fikk inn utrolig mange gode innspill til mikrohandlinger og utfordringer som vi kan løse. Så hva nå? Det er opp til oss alle, OneTeamGov vil samle alle innspillene, og presentere dem for dere her i bloggen. I tillegg så har vi en meetup torsdag 27. juni for å dele erfaringer og høre om hvilke mikrohandlinger som er gjort. Send oss gjerne din mikrohandling, eller legg den ut på Linked In med #mikrohandling