En kort oppsummering fra høstens første meetup

Nå er vi igang igjen - og mange har kontaktet oss før og iløpet av sommeren fordi de er nysgjerrige på hvordan nettverket kan bidra til å løse konkrete utfordringer og gripe muligheter.

Målet med å møtes denne dagen var å finne måter å engasjere flere til å sette opp egne meetups - lokalt og rundtom i landet, engasjere flere lokalt i egne virksomheter og hva som skal til for at oneteamgov skal være et støttende nettverk. Alt vi gjør skal være helt åpent - det er ingen lukket utvalgt gjeng som jobber med dette - alt gjøres frivillig - i tillegg til vanlige dagtidsjobber! Det å skape endring er vanskelig, ofte nettopp fordi vi alle er så opptatt av å gjøre våre nåværende jobber på nåværende tidkrevende måter. Derfor ønsker vi oss et felleskap der vi kan bidra med små grep som gjør alles hverdag litt enklere. Vi får alle sammen noe igjen for det.

Uansett, vi lagde mange lapper!

Arkiv er aktuelt for høsten siden det er en NOU på høring for ny arkivlov. Et resultat fra denne meetupen er at det kommer en oneteamgov-meetup om arkiv om ikke så altfor lenge - hurra! Det engasjerer erfaringsmessig både de som jobber med data og informasjonsforvaltning, tjenestedesign for gode brukeropplevelser, historikere, effektiviseringsryttere og de som jobber for et bedre arbeidsliv, jurister, kultur og organisasjonsutviklere osv osv. Masse rom for tverrfaglighet her altså.

Vi vet at alle som sålangt har engasjert seg får masse i retur - av erfaringer, kunnskap og bekjentskap. Å være konkret er viktig konkluderte vi med, nemlig at vi har spesifikke temaer som skal forsøkes å løses. Vi ønsker likevel ikke å være agendasettende, for det er så mange pågående prosjekter og uttalte mål at vi heller ønsker å bistå til å knytte folk sammen, enn å si hva som er rett og galt. Det mener vi at dere der ute har nok kunnskap og kompetanse om. Mikrohandlinger er fortsatt sentralt for å få mange til å bidra litt - slik at vi sakte men sikkert kan innarbeide en kultur for å jobbe på en fremtidsrettet måte, og som er grunnlaget for de 7 prinsippene som blant annet oneteamgov er fundamentert i. Hold utkikk på våre meetup-sider for nye meetups, men ta gjerne kontakt med oss om du vil arrangere noe selv! https://www.meetup.com/OneTeamGovNo/

Se oppsummeringen i bildet under:

oppsummering august meetup.PNG